حد اعتدال مصرف قند و شیرینی در بیماران دیابتی چقدر است؟
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به یکی از باورهای نادرست رایج درباره تغذیه بیماران دیابتی اعلام کرد: برخلاف تصور عموم، افراد مبتلا به دیابت لازم نیست مصرف شکر و مواد قندی را به طور کامل کنار بگذارند.
به گزارش پلاس، بر اساس مطالعات علمی، افراد دیابتی میتوانند در چارچوب یک برنامه غذایی متعادل و با رعایت توصیههای متخصص تغذیه، مقدار مشخصی از قند، شکر، شکلات یا سایر مواد حاوی کربوهیدرات ساده را در رژیم غذایی خود بگنجانند.
کلمه کلیدی در کنترل دیابت، «اعتدال» است. هدف اصلی، حفظ و کنترل سطح قند خون در محدوده طبیعی است و نه حذف کامل مواد قندی. زمانی که تعادل بین رژیم غذایی، فعالیت بدنی و مصرف داروهای کنترل قند خون برقرار نباشد، نوسانات قند خون میتواند خطرناک باشد.
کارشناسان دفتر بهبود تغذیه جامعه یادآور شدند که مسئله مهم در مدیریت دیابت، توجه به میزان کل کربوهیدرات مصرفی است، نه صرفا پرهیز از شکر یا شیرینی. با این حال، چون بسیاری از خوراکیهای شیرین دارای چربی بالا و مواد مغذی کم هستند، مصرف زیاد آنها توصیه نمیشود.
بر اساس شواهد علمی، بیماران دیابتی میتوانند تا ۱۰ درصد از کالری روزانه خود را به کربوهیدراتهای ساده مانند شکر یا شکلات اختصاص دهند. همچنین در شرایط افت قند خون (قند خون کمتر از ۷۰ میلیگرم در دسیلیتر)، مصرف کربوهیدراتهای ساده مانند قند، شکلات یا آبمیوه برای درمان ضروری است.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، بنابراین، منع کامل مصرف شکر و مواد قندی در بیماران دیابتی، نادرست و غیرعلمی است.
📢 مهمترین اخبار
- عکس| سفر در زمان ؛ چهره جوان اصغر فرهادی و همسر مشهورش ۲۳ سال قبل ۱۴۰۴/۰۸/۱۹
- فیلم| از لیلا حاتمی گرفته تا امین زندگانی و رویا تیموریان ؛ شروع زندگی زوج های مشهور ایرانی از فیلم آغاز شد ۱۴۰۴/۰۸/۱۹
- تست بینایی را اگر خیلی تیزبین هستی سه سوته حل کن/ فیل پنهان شده در تصویر را پیدا کنید ۱۴۰۴/۰۸/۱۹
- عکس| تغییر چهره بازیگر خانم پایتخت بعد از گذشت ۹ سال ؛ خانم بازیگر جوانتر شده و خوشکل تر ۱۴۰۴/۰۸/۱۹
- عکس| گوشواره جواهرنشان و گران قیمت بهنوش بختیاری ؛ اکسسوری خانم بازیگر سوژه شد ۱۴۰۴/۰۸/۱۹

بدون دیدگاه