علی لطیفی معتقد است مجتبی جباری میتوانست به عنوان سرمربی استقلال ادامه دهد اما فشار هواداران مانع از این موضوع شد.
علی لطیفی، پیشکسوت باشگاه استقلال، در گفتوگویی اختصاصی با روزنامه هفت صبح، به تحلیل مسائل روز استقلال همچون ناراحتی هواداران از عملکرد مدیران و البته جدایی سیدحسین حسینی پرداخت که مشروح آن را در ادامه میخوانید:
لطیفی ابتدا درمورد تجمع دیروز هواداران استقلال و عملکرد مدیران در پنجره نقل و انتقالات تابستانی گفت:” واقعیت امر این است که متاسفانه به هردلیلی، چند وقتی میشود که در استقلال هیچ چیز سر جای خودش نیست. تصور ما از روز اول این بود و هست که آقای نظری جویباری، آقای تاجرنیا، آقای اسدی و آقای بابایی، بالاخره در این باشگاه یا فوتبال ایران حضور داشتند و شناخت خوبی از فضای استقلال دارند و با آمدنشان اتفاقات خوبی رقم خواهد خورد.
صد البته که اکنون زمان قضاوت عملکردشان نیست اما این تیم با مدیریت همین عزیزان و هنر مجتبی جباری و گروهش قهرمان شد و جام حذفی را در سخت ترین فصل تاریخ باشگاه بردند. اکنون اما تصور و توقع این است که یک تیم در سطح آسیا ببندند. این تیم بسیار بزرگ است و تیم بزرگ بازیکن بزرگ میخواهد که متاسفانه تا الان این اتفاق رخ نداده است.
دوست دارم در این خصوص با هرکدام از دوستان که تمایل داشتند صحبت بکنم و دلایلش را بپرسم چرا که من با هیچکس تعارف ندارم و آنوقت راحت تر میتوانم نقد و یا تعریف کنم. اما این چیزی که تاکنون من از دور دیدم، هوادار به هیچ عنوان راضی نیست و متاسفانه هواداران بازنده اصلی این مسائل به خصوص در یک دهه گذشته هستند. چرا که گریه ها و اعصاب خردی ها برای هوادار بوده اما مدیر بازیکن یا کادرفنی به هرنحوی که هست حقوق خود را دریافت میکنند و یا موقعیت خود را ارتقا میدهند و بنابراین تنها بازنده هوادار است. اما همین هوادار نیز یک جاهایی با فشار بیش از حد وارد کردن به مدیران، جواب معکوس گرفته است.”
لطیفی ادامه داد:” در دوره ای که جواد نکونام جدا شد، میتوانید مصاحبه های من را پیدا کنید و همه را با فکت عرض میکنم خدمت شما، که گفتم الان یک مربی داخلی باید بیاید و تا پایان فصل کار کند. همان روز اول که پیتسو موسیمانه آمد گفتم که تیم مشکل روانی داشت و او آمد اوضاع را نابود کرد و رفت. زمانی هم که قصد داشتند بوژوویچ را بیاورند، تاکید من این بود که در آن مقطع مربی داخلی تا پایان فصل بیاید بهتر است و سپس در پایان فصل، سر فرصت بگردید و یک مربی خارجی باکیفیت بیاورید. چرا این را گفتم؟ چون به هیچ عنوان هوادار با سرمربی داخلی کنار نمیآمد اما هواداران عزیز هم باید بدانند که همه چیز سرمربی نیست.
الان آقای ساپینتو را آوردند که با فلسفه باشگاه با توجه به تفکرات تهاجمی اش همخوانی دارد و تا اینجا همه چیز خوب است اما این آقا اصلا ابزار ندارد و بازیکنی در دسترسش نیست. در مقطع اول حضورش، مطهری، قایدی و محبی را در خط حمله داشت و همه آنها بلد بودند یار بردارند و پرس کنند و به قول معروف پدر مدافعان را درمیآوردند اما اکنون استقلال چنین بازیکنانی ندارد و من اصلا امیدی به این تیم ندارم.”
لطیفی سپس ضمن انتقاد از عدم اعتماد مدیران به مربیان داخلی افزود:” بگذارید یک مثالی بزنم، آقای مورینیو که قبلا دستیار بابی رابسون بود، رفت در پورتو سرمربی شد و سپس به قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا رسید و بهترین سرمربی دنیا شد. در همان مقطع بود که فن خال بارسا را ترک کرده بود و مورینیو و گواردیولا گزینه سرمربیگری بارسلونا شدند.
اگرچه همه مخالف پپ بودند اما یوهان کرایف تاکید داشت گواردیولایی سرمرب شود که در عرصه مربیگری هیچکس او را نمیشناخت و در نهایت گواردیولا را آوردند که فقط تجربه هدایت تیم ب بارسلونا را داشت. همین اعتماد باعث شد تا او تبدیل به بهترین سرمربی بارسلونا و دنیا شود.
میخواستم این را عرض کنم که ما متاسفانه در فوتبالمان چنین چیزی را نداریم زیرا هوادار سریع فشار میآورد که سرمربی خارجی میخواهیم و مدیریت مجبور میشود با مربی های نه چندان موفق توافق کند و پول بیت المال را حرام میکنند. منظورم از این صحبت ها آقای ساپینتو نیست و به صورت کلی درخصوص همه تیم ها عرض میکنم.”
لطیفی همچنین درمورد صحبت های چند روز پیش مجتبی جباری و انتقاد از برخی پیشکسوتان گفت:” خب آقای جباری توانست با استقلال در آن شرایط به قهرمانی در جام حذفی برسد. به هرحال در بدترین شرایط تیم را تحویل گرفت و به قهرمانی رساند. اما بحثی که باید راجع به آن فکر کنیم این است که هوادار این اجازه را نمیداد که مدیران بخواهند سرمربی داخلی انتخاب کنند.
قبل از اینکه استقلال قهرمان جام حذفی شود مشخص بود که فصل آینده سرمربی خارجی روی کار خواهد آمد. مشکل فقط اینجاست که مدیران ما تحت فشار هواداران تصمیم گیری میکنند و هواداران هم عموما با احساسات شان نظر میدهند و نظرات تخصصی خیلی کم است. فضای مجازی هم که دست یکسری از افراد است و از همان طریق هم به مدیران فشار میآورند. مدیر هم برای اینکه از زیر فشار ها فرار کند، به دنبال آوردن مربی خارجی است.
من خودم موافق صددرصد مربی خارجی هستم اما اگر قرار است خارجی بیاوریم بهتر است آن سطح بالاها را بیاوریم که هم به لحاظ نتیجه و هم شکل بازی باشگاه را متحول کند. هم اینکه مربیان ایرانی در کنار او یاد بگیرند و هم اینکه تماشاچی به خواستهاش برسد که متاسفانه در فوتبال ما هیچکدام از اینها صورت نمیگیرد.”
لطیفی در پایان به دفاع از سیدحسین حسینی پرداخت و در حمایت از کاپیتان فصول اخیر استقلال گفت:” آیا در ایران اکنون دروازه بانی که آزاد باشد، در سطح سیدحسین حسینی داریم؟ او کاپیتان و بازیکن تیم ملی است و فارغ از همه نقاط ضعف و قوت و همه نظرات موافق و مخالف، منطق میگوید باید او را نگه دارند زیرا دروازهبانی در سطح حسینی اکنون در ایران نیست. مگر اینکه بروند و یک دروازهبان سطح بالای خارجی بیاورند. به هرحال حق طبیعی باشگاه و بازیکن این است که تمایل به ادامه همکاری نداشته باشند و هواداران نیز حقشان است درخصوص ماندن یا رفتن بازیکنی نظر بدهند اما در فوتبال ما هیچ چیز سر جایش نیست.
شما وقتی بخواهید خانه ای را بفروشید، قاعدتا اول باید بروید و یک خانه بزرگ تر بخرید و آن را معامله کنید و بعد خانه فعلی را بفروشید. بنابراین بخواهید اول خانه را بفروشید و بعد بگویید میروم دنبال خانه جدید میگردم، کار درستی نیست.
بدون دیدگاه