به گزارش تی وی پلاس، نتایج یک بررسی نشان داد: مصرف رژیمهای غذایی پرچرب میتواند موجب بروز پدیدههای متعدد مولکولی شود که در نهایت خطر ابتلا به سرطان روده را به همراه دارد.
از چندین دهه گذشته، پزشکان و متخصصان رژیم درمانی با استناد به تاثیر نامطلوب رژیمهای غذایی پرچرب بر سلامت و برخی از دلایل اصلی مرگ و میر در ایالات متحده همچون دیابت، بیماریهای قلبی و سرطان به افراد توصیه کردهاند که مصرف این گونه مواد غذایی را محدود کنند.
طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در آمریکا تصور میشود که ترکیبهای خوراکی موجود در رژیم غذایی سرشار از چربیهای اشباع مانند گوشت قرمز از عوامل خطر سرطانروده بزرگ هستند. این باور وجود دارد که رژیم غذایی به طور چشمگیری بر خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ تاثیر میگذارد و تغییر در عادات غذایی ممکن است تا ۷۰ درصد بار سرطان را کاهش دهد.
از سایر عوامل خطرزای اپیدمیولوژیک شناخته شده میتوان به سابقه خانوادگی، بیماری التهابی روده، استعمال سیگار و دیابت نوع دو اشاره کرد.
محققان آمریکایی اظهار داشتند:، اما از بین تمام عوامل خطرزا که خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش میدهد، رژیم غذایی یکی از فاکتورهای محیطی و سبک زندگی است که به سادگی و با تغییر در رفتار افراد و عادات تغذیه قابل کنترل است. شواهد اپیدمیولوژیکی وجود دارد که حاکی از ارتباط قوی بین چاقی و افزایش خطر تومور است.
نوع رژیم غذایی فاکتوری است که به چرخه چاقی و سرطانروده بزرگ کمک میکند. تصور میشود سلولهای بنیادی روده دروازهای است که در صورت سازگاری با رژیمهای غذایی پرچرب، تشکیل تومور روده را فراهم ساخته و خطر سرطان را افزایش میدهد.
بدون دیدگاه