درباره ارزش غذایی خوراکی های شب یلدا چه می دانیم؟

خوراکی‌های سنتی شب یلدا، بلندترین شب سال که از غروب روز سی‌ام آذرماه آغاز می‌شود، شامل انار، هندوانه، خرمالو و خشکبار تنها جنبه نمادین ندارند بلکه از دیدگاه کارشناسی نیز دارای ارزش تغذیه‌ای بالایی هستند.

درباره ارزش غذایی خوراکی های شب یلدا چه می دانیم؟
مژگان نبوی
مژگان نبوی
نویسنده

به گزارش پلاس، این خوراکی‌ها سرشار از ترکیبات زیست‌فعال، آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند که نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی، کاهش التهاب، حفظ سلامت قلب و بهبود عملکرد دستگاه گوارش ایفا می‌کنند.

انتخاب این مواد غذایی در بلندترین شب سال با نیازهای فیزیولوژیک بدن در فصل سرد هم‌خوانی دارد و نشان‌دهنده درک عمیق نیاکان ما از ارتباط میان تغذیه، طبیعت و سلامت انسان است.

بررسی خوراکی‌های شب یلدا از دیدگاه علم تغذیه نشان می‌دهد که بسیاری از آن‌ها می‌توانند به پیشگیری از بیماری‌های مزمن و حفظ تعادل متابولیک بدن کمک کنند به‌شرط آنکه به میزان متعادل مصرف شوند:

انار

انار سرشار از آنتی‌اکسیدان‌های قوی (پلی‌فنول‌هایی مانند الاگیتانین‌ها) و مواد مغذی (ویتامین C، فولات، پتاسیم) است که با کاهش فشار خون، بهبود کلسترول و مبارزه با پلاک شریانی، سلامت قلب را به طور قابل توجهی بهبود می‌بخشند، ضمن اینکه با مبارزه با رادیکال‌های آزاد و حمایت از باکتری‌های خوب روده، فواید ضد التهابی نیز دارند. انار به هضم غذا کمک می‌کند، ممکن است عملکرد ورزشی را بهبود بخشد، از سلامت دستگاه ادراری و پروستات پشتیبانی کند و در محافظت در برابر بیماری‌های مزمن نیز مفید باشد.

هندوانه

هندوانه آبرسان است، سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند لیکوپن (محافظت از قلب/سرطان) و ویتامین‌های A و C، B۶، پتاسیم و سیترولین است که از سلامت قلب، گردش خون، ایمنی، پوست و هضم پشتیبانی می‌کند و در عین حال به مدیریت وزن و درد عضلانی کمک می‌کند. محتوای بالای آب و الکترولیت‌ها (پتاسیم) در هندوانه به شما کمک می‌کند تا هیدراته بمانید.

کدو تنبل

کدو تنبل یک ابرغذای سرشار از مواد مغذی و سرشار از ویتامین A (از بتاکاروتن)، فیبر، پتاسیم و آنتی‌اکسیدان‌هاست و ایمنی بدن، سلامت چشم، عملکرد قلب و گوارش را تقویت می‌کند. در عین حال به مدیریت وزن و کاهش خطرات سرطان و جلوگیری از التهاب کمک می‌کند. تخم‌کدو نیز پروتئین و مواد معدنی اضافی دارد.

آجیل 

آجیل‌ها هم منابع غذایی سرشار از چربی‌های سالم، پروتئین، فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی و مملو از آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیبات مفیدی هستند که به حفظ سلامت کلی بدن و افزایش طول عمر کمک می‌کنند. چربی‌های تک‌زنجیره‌ای و چندزنجیره‌ایِ غیراشباع (از جمله امگا ۳ در گردو) از سلامت قلب و مغز حمایت می‌کند. فیبر موجود در آجیل باعث احساس سیری می‌شود، به هضم غذا کمک می‌کند، قند خون را تثبیت و باکتری‌های خوب روده را تغذیه می‌کند. آجیل همچنین منبع خوبی از پروتئین گیاهی برای احساس سیری طولانی‌مدت است.

میوه خشک

به گزارش دویچه وله، میوه‌های خشک، نیروگاه‌های غنی از مواد مغذی و سرشار از فیبر، ویتامین‌ها (مانند ویتامین‌های گروه B)، مواد معدنی (پتاسیم، آهن، منیزیم) و آنتی‌اکسیدان‌ها (پلی‌فنول‌ها) هستند و مصرف آنها با سلامت دستگاه گوارش، بهبود عملکرد قلب، استحکام استخوان‌ها و تأمین انرژی برای بدن مرتبط است. میوه‌های خشک البته سرشار از قند و کالری هستند و نیاز به کنترل دقیق وعده دارند.

خرمالو

خرمالو به دلیل فیبر بالا، ویتامین‌ها (A، C) و آنتی‌اکسیدان‌ها (بتاکاروتن، فلاونوئیدها، لوتئین و زاگزانتین) فواید زیادی دارد و مصرف آن با کاهش کلسترول، فشار خون، کاهش التهاب، بهبود بینایی و کمک به عملکرد روده، سلامت دستگاه گوارش، قلب، سیستم ایمنی و چشم مرتبط است. مصرف این میوه همچنین پتاسیم برای گردش خون و سلامت پوست و عملکرد شناختی را برای بدن فراهم می‌کنند. افراد مبتلا به مشکلات کلیوی باید میزان مصرف پتاسیم را کنترل کنند.

منبع: خبر فوری

📢 مهم‌ترین اخبار


شناسه خبر: 104385
۲۹ آذر ۱۴۰۴
اشتراک‌گذاری:
بدون دیدگاه
این محصولات آرایش چشم غیرمجاز هستند